picture

Мечтите се сбъдват с пластмасовата дограма

picture

Иновативни технологии за съвременен дизайн

Коя визия на пластмасовия прозорец е подходяща за моята къща?

  • Формата и цветът на прозорците са сред най-важните аспекти на архитектурния дизайн.
  • Ексклузивната повърхностна технология VEKA SPECTRAL предлага специална възможност за усъвършенстване с ултра матово покритие и приятно кадифено усещане.
  • Освен класическото бяло, VEKA предлага и повече от 60 други цвята и декори.
  • Алуминиевите капачки се предлагат във всички цветове по RAL и откриват допълнителни възможности за индивидуален дизайн на ПВЦ прозорците.
  • За постигането на индивидуален дизайн могат да се реализират различни форми и пропорции. Големите прозорци от пода до тавана станаха особено популярни през последните години.

Възможностите за проектиране на прозорци от ПВЦ са почти неограничени. Архитектите имат голяма свобода на действие, особено поради огромния избор на форми, цветове и повърхности. Големите прозорци от пода до тавана са също толкова приложими, колкото и индивидуалните цветови решения.

beratung

VEKA SPECTRAL

fenster-spectral  

Цветът на ПВЦ прозорците се превърна в един от най-важните елементи на дизайна през последните години. В допълнение към класическото бяло и множество други цветове, както и дървесни декори, VEKA предлага профили с изключително матов вид и приятно кадифено усещане, произведени по ексклузивната технологията за финишна обработка VEKA SPECTRAL.

VEKA SPECTRAL придава на ПВЦ прозорците безпрецедентно естетическо измерение. Гамата ни от цветове и покрития непрекъснато се разширява.

VEKA SPECTRAL ви позволява да откриете нови измерения в дизайна на ПВЦ прозорци. Необикновената технология за повърхностна обработка впечатлява и с техническите си качества: тя е изключително устойчива на въздействието на околната среда и се почиства особено лесно.

  farbkacheln

VEKA SPECTRAL се вписва идеално в модерните архитектурни стилове, а дизайнерският замисъл се реализира в различни ултра матови цветове - от чисто бяло до графитено черно.

 

Цветната дограма е на мода

През последните години все повече собственици на сгради и архитекти използват цветни прозорци, за да създадат специален акцент и да придадат на сградите уникален характер.

 

Особено светлите фасади сега често се комбинират с модерния цвят антрацит. Това създава силен контраст, който придава на сградата особена, подчертана естетика.

Търсят се обаче и други нюанси на сивото, приглушени цветове и, не на последно място, дървесни видове. Декорите от дърво с измамно реален вид позволяват да се съчетаят отличните изолационни стойности на ПВЦ прозорците с естествения изглед на дървена дограма.

 

Често дограмата е цветна отвън и класически бяла отвътре. Предимството е очевидно: бялото подхожда на всички стилове на обзавеждане и по този начин следва всички бъдещи тенденции

 

ПВЦ прозорци: голямо разнообразие от възможности за дизайн!

Актуални цветове, класически нюанси, атрактивни дървесни декори и благороден вид с VEKA SPECTRAL: VEKA не оставя неизпълнено желание за цветово оформление на ПВЦ прозорци.

  farbkacheln

Декорите от фолио предлагат неограничено разнообразие: от стилни цветове до елегантни декори с дървесна текстура.

 

Атрактивен дизайн с алуминиеви капачки

Харесвате ли външния вид на алуминиевите прозорци? Но в същото време искате да пестите енергия и по този начин да намалите не само емисиите на CO2, но и разходите си? Тогава комбинацията от алуминиеви капачки и ПВЦ профили е точното решение за вас!

 

Капачките могат да бъдат анодизирани и прахово боядисани във всички цветове по RAL. Те се закрепват към профилите на прозорците от ПВЦ от външната страна с помощта на клипс механизъм.

След като бъдат монтирани, те прилягат плътно и трайно към профилите отвън.

 

Едновременно с това висококачествените ПВЦ профили отвътре осигуряват високи стойности на изолация и уникални технически предимства, като например отлична звукозащита. По този начин капачките съчетават външния вид на алуминиевите прозорци с експлоатационните характеристики на прозорците от ПВЦ.

  farbkacheln

Алуминиевите капачки разкриват допълнителни възможности за проектиране на прозорци, входни врати и плъзгащи врати с повдигане.

Форми на пластмасовите прозорци

Външният вид на прозорците оформя не само цялостното архитектурно впечатление от една къща, но и характера на жилищните помещения. Това трябва да се вземе предвид както при нови сгради, така и при ремонти.

Прозорците от ПВЦ могат да се изпълняват в голямо разнообразие от форми и така архитектите имат голяма свобода на действие при проектирането на фасадите.

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Правоъгълен прозорец с шпроси на кръст

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Класически правоъгълен прозорец с шпроси

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Арка

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Арка със шпроси на „слънце“

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Дъга

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Дъга с отвесни шпроси

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Прозорец с триъгълна част

Fenstericon-1
Fenstericon-1

Кръгъл прозорец

Форми и пропорции на пластмасовите прозорци

Прозорците придават облик на къщата. Ето защо броят, размерът и разположението им трябва да бъдат подбрани така, че да създават цялостен дизайн. С големи елементи, например, могат да се а създават архитектурни акценти и обширни, изпълнени със светлина помещения, които са тенденция в съвременната архитектура.

 

Но и пропорциите на самите прозорци трябва да са правилни. Много широките крила често изглеждат по-малко хармонично от разделените крила. Широките крила имат и функционални недостатъци: Колкото по-широки са те, толкова по-голямо е въздействието на теглото на стъклопакета върху рамката и обкова. Широките крила често пречат и в малки помещения.

Прозорците трябва да са достатъчно широки, без да пречат при проветряване и почистване.

Профилите от клас А на VEKA дамат максимална свобода на избор при проектирането на прозорци. Благодарение на здравите стени те имат статична носимоспособност, която е достатъчна и за много тежки остъклявания. Интелигентният строеж и стоманените армировки позволяват използването на профили със значително по-малки видими повърхности. Общият изглед е не само добър - по-големите остъклени повърхности осигуряват по-светли помещения и повече енергийни ползи от слънчевата радиация.

  farbkacheln

Профилната система VEKA ARTLINE 82 се скрива почти изцяло зад изолацията. Това създава впечатлението, че цялата повърхност на прозореца е от стъкло.

 

Пластмасови прозорци с шпроси

Шпросите са изобретени по времето, когато все още е било трудно да се произвеждат големи стъкла. Въпреки това те се използват не само при реновирането на стари сгради, но и при ново строителство. Това е така, защото придават на прозорците уникален, домашен вид.

Трябва да се отбележи, че за всички прозорци и вратопрозорци трябва да се избере еднакъв вид, за да се създаде хармонично цялостно впечатление. Вертикалното разделяне прави прозорците по-леки. Разделянето по хоризонтала подчертава широчината.

  farbkacheln  

1. шпроси вътре в стъклопакета за лесно почистване

2. повърхностно залепени шпроси

3. разделящи стъклото шпроси

Sicherheit

КАЧЕСТВО

Вечен дизайн:
Качеството остава красиво по-дълго

ПВЦ прозорците, изработени от висококачествени профили от клас А, остават красиви в продължение на десетилетия.

Научете повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://pvcdograma.eu/dizaynpolitika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a>.