picture

ПВЦ дограма с охранителна техника

picture

Правилният избор за усещане за сигурност

Какво прави пластмасовите прозорци сигурни?

  • Прозорците от ПВЦ с механична защита предлагат най-добрата устойчивост на проникване и по този начин най-добрата защита от взлом.
  • Съществуват различни класове на устойчивост. За жилищни сгради се препоръчва клас RC2.
  • Степента на взломоустойчивост на прозореца от ПВЦ зависи от обкова, стъклопакета и другите използвани компоненти.

Всеки иска да се чувства в безопасност у дома си. Ето защо е важно да се помисли за защитата от взлом при избора на ПВЦ дограма, тъй като вратите и особено прозорците, се възприемат от крадците като слаби места от сградата. За щастие може да се направи много за повишаване на на противовзломната защита. Колкото повече време отнема на крадците да отворят прозореца, толкова по-вероятно е да се откажат от опита.

Затова най-добрата защита от взлом се осигурява от прозорци, изработени от висококачествени профили от клас А с подходящ обков и защитни елементи, които дълго време държат крадците настрана. Те пазят къщата дори по-добре от алармените системи, тъй като могат да предотвратят опит за проникване, вместо само да съобщят за него.

Прозорците и вратите са мишена за крадците

От гледна точка на крадците вратите и прозорците са най-слабата част от сградата. При стандартните прозорци с конвенционален обков дори е много лесно да се извади крилото от рамката с помощта на отвертки и клинове. За щастие, по този въпрос може да се направи нещо. Със специалния противовзломен обком от стомана може да противодействате много добре на стандартния подход на крадците.

Въпреки това, за да се възпрат крадците в дългосрочен план, всички останали компоненти на прозореца също трябва да бъдат обезопасени и съгласувани помежду си. В допълнение към гореспоменатия обков с щифтове за заключване с форма на гъба, защита могат да осигурят например закалените стъкла,  дръжки със защита срещу завъртане, заключващи се дръжки със защита срещу пробиване и прозоречни крила с допълнителни елементи против изваждане на стъклопакета.

 

Много компоненти допринасят за защитата от проникване с взлом

Профилите от клас А на VEKA са идеалната основа за допълнителна противовзломна защита, така че прозорците да бъдат адаптирани към всички индивидуални изисквания за сигурност.

ПВЦ прозорците предлагат сигурност!

Това включва:

  • дръжки за прозорци със защита от превъртане и пробиване
  • усилени лайстни за задържане на стъклото
  • противовзломен обков
  • усилени рамки
  • закалени или бронирани стъкла
Klasse-A-Label

 

 

Класовете на устойчивост като мярка за защита от проникване с взлом

Така наречените класове на устойчивост се използват като мярка за защита от взлом. Съществуват общо седем такива класа на устойчивост - от RC 1 N (слаба защита) до RC 6 (максимална защита). Буквите "RC" са съкращение за "клас на съпротивление". За класовете N (RC 1 N и RC 2 N) не се поставят специални изисквания към остъкляването. За жилищни сгради се препоръчва клас RC 2.

Класификацията в класове на устойчивост се дължи на различни фактори. Например важни са видовете извършители и инструменти за взлом, материалът и конструкцията на сградата. Освен това се вземат предвид монтажът и естеството на стената.

Клас устойчивост Профил на извършителя Защита срещу Време на устойчивост
RC 1 N Случайни Прости и малки инструменти, физическа сила Малко
RC 2 N
RC 2
Случайни Прости инструменти [отвертка] 3 мин.
3 мин.
RC 3 Опитни извършители Кози крак, допълнителни инструменти 5 мин
RC 4 Опитни /професионалисти Тежки инструменти [брадва, къртач] 10 мин
RC 5   Допълнителни електроинструменти [трион] 15 мин.
RC 6   Мощни електроинструменти 20 мин.
 

Препоръчителни класове на устойчивост за защита от взлом

За частни жилища и работни помещения се препоръчва клас на устойчивост RC 2.

 

Степента на устойчивост на прозореца срещу взлом зависи от различни компоненти. Оптималната защита включва стоманени обкови, които затварят прозореца от всички страни. Прозорците имат щифтове с гъбовидни глави от четирите страни по крилото, които не могат да бъдат изтръгнати толкова лесно, както и рамка със защитни насрещници, която се закрепва в зидарията със специални дюбели.

ПВЦ прозорците с клас на устойчивост RC 2 имат най-малко шест гъбовидни глави. Това е достатъчно, за да възпре случайните крадци. Взломаджиите много бързо забелязват дали прозорците са специално обезопасени и обикновено се отказват само след две минути, защото не искат да предизвикат голям шум.

Профилите, от които е изработена пластмасовата дограма, също играят важна роля за защитата от взлом. Поради това VEKA е единственият производител на профили в Германия, който се придържа изключително към клас А качество съгласно DIN EN 12608. Профилите VEKA са изработени от високоустойчиво на удари твърдо ПВЦ и имат особено дебели стени. Дори и в базовия вариант, производителят на прозорци ги оборудва със стоманени армировки по цялата им дължина и поради това са изключително стабилни.

grafik
Bildgalerie-1
Bildgalerie-2
Bildgalerie-4
Bildgalerie-3
Bildgalerie-5

 

 

 

По-добра защита от взлом чрез модернизиране на ПВЦ прозорци

За частни жилища и работни помещения се препоръчва клас на устойчивост RC 2.

 

Степента на устойчивост на прозореца срещу взлом зависи от различни компоненти. Оптималната защита включва стоманени обкови, които затварят прозореца от всички страни. Прозорците имат щифтове с гъбовидни глави от четирите страни на крилото, които не могат да бъдат изтръгнати толкова лесно, както и рамка със защитни насрещници, която се закрепва в зидарията със специални дюбели.

Защитата от взлом на по-старите ПВЦ прозорци често може да се подобри, като се окомплектоват с допълнително защитно оборудване. Това обаче не винаги е най-разумното решение.

В края на краищата, освен защитата от взлом, има и много други изисквания, на които трябва да отговаря един модерен прозорец - например по отношение на енергийната ефективност и дизайна. Ето защо може да се окаже целесъобразно прозорците да бъдат изцяло сменени. Определено трябва да проверите тази възможност, преди да дооборудвате пластмасовите си прозорци!

bild

И по отношение на дизайна новите ПВЦ прозорци откриват нови възможности, напр. с технологията за благороден вид VEKA SPECTRAL

Sicherheit

КАЧЕСТВО

Силна защита от взлом
с профили VEKA клас А

Профилите на VEKA, дебелостенни и силно устойчиви на удар, са оптималната база за сигурна защита от взлом.

Научете повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://pvcdograma.eu/sigurnostpolitika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a>.